Ankieta

Jaka ma być konwencja tego spotkania?

Mechy
- 6 (11.3%)
Wampiry
- 30 (56.6%)
Żadna
- 12 (22.6%)
karnawałowa
- 5 (9.4%)

Głosów w sumie: 53

Autor Wątek: (23.01.2010) Formaty [oficjalne]  (Przeczytany 5763 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Villemo

• Moderator
(23.01.2010) Formaty [oficjalne]
« : Styczeń 03, 2010, 23:36:04 »
Uspokajając zaniepokojonych niepojawiającymi się informacjami dotyczącymi styczniowego spotkania pragnę poinformować, że machina poszła w ruch i znamy już konkretne informacje. Spotkanie odbędzie się 23 stycznia we wrocławskim Klubie Formaty (niespodzianka?) http://klubformaty.wroclaw.pl/, znajdującym się na ul. ul. Samborskiej 3/5. Spotykamy się na na rynku już o 12:30 tak by o 13:00 wyruszyć wspólnie. Dla tych którzy pojawią się na miejsce wcześniej przypominamy, że impreza rozpoczyna się o 14:00. Dojazd autobusami linii 107, 119, 319 oraz 607, należy wysiąść na przystanku Muchobór Wielki. W celu pokrycia kosztów organizacji spotkań będzie zbierana symboliczna opłata-chan w wysokości 3zł.
Do wypicia/zjedzenia na miejscu: Darmowa herbata ciepła/zimna, tosty w cenie 2zł (tym razem sera nie zabraknie).
Zbieramy pomysły na atrakcje a także czekamy na propozycje konwencji tak by do końca tego tygodnia chociaż to było w miare ustalone.

Pamiętajcie nie wszystko jest zależne od nas... Warunkiem tego spotkania było zorganizowanie ferii dla dzieci w klubie formaty konkretne info tu: http://mangakai.com.pl/index.php?topic=556.0. Pragnę tylko powiedzieć, że wciąż szukam ludzi chętnych do współpracy przy tym przedsięwzięciu.
Jako, że czas nam się powoli kończy chciałabym móc powoli już coś ustalać. Co powiecie aby konwencją tego spotkania był karnawał? Macie może jakieś inne pomysły na konwencje? Jeśli ten pomysł wam się podoba to w jaki sposób to zrealizować? Może jakieś przebieranki i konkurs do tego, jaki panel proponujecie na ten temat? W jakiego typu atrakcjach chcielibyście wziąć udział a może sami pragniecie coś zorganizować. Wszelkie propozycje mile widziane. Zapraszam wszystkich serdecznie do współorganizacji spotkań.

Plan Atrakcji

Część panelowa (przód sali)
14:00 - 15:00 - Wampiryczna pogadanka kola
15:15 - 16:15 - Panel o obento - Opium
16:30 - 17:50 - Wyczesane Kalambury - Haker, Munflod, Grzywa
18:00 - 19:00 - Panel o ASG - śliver, OniBaka

Część dyskusyjna (tył sali)
14:00 - 15:00 - wiedzówka m&a Krzysia
15:15 - 16:15 - wiedzówka fantastyczno - mangowa - DynaBlaster
16:30 - 17:30 - konkurs fandomowy - Kisiel
17:40 - 18:40 - hellsingowa wiedzówka - kolo

Ultrastar - Korytarz
Dodatkowo na spotkaniu odbędzie się konkurs ultrastarowy by Sivii. Zapisy na niego będą zbierane od 14:30. Finał - godzina 17:00. Szczegółowe informacje i zapisy u samego organizatora.

Część rysunkowa
W części rysunkowej odbędzie się konkurs organizowany przez Elie – tematyką będą „Tradycyjne stroje japońskie”. Prace należy złożyć do organizatorki najpóźniej do godziny 18:00. Wyniki podamy na podsumowaniu spotkania

Kolejna ważna informacja to to, że na przyszłym (lutowym) spotkaniu chcielibyśmy zorganizować galerie waszych prac więc jeśli ktoś chce się pochwalić swoją twórczością serdecznie namawiamy do przyniesienia swoich dzieł.

Na spotkaniu obecny będzie także fotograf z całkiem dobrym sprzętem, więc jeśli ktoś chce sfotografować swój cosplay to zapraszamy

Zapraszamy także na Jacerową wyprzedaż przypinkową, szczegóły : http://mangakai.com.pl/index.php?topic=581.msg10916#new
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 16:37:22 wysłana przez Villemo »

opiumowa Henriett

• Moderator Globalny
  • jestem DŻIZASEM
Odp: Organizacja spotkania Styczniowego
« Odpowiedź #1 : Styczeń 04, 2010, 00:27:41 »
A) Trzeba się przejść do formatów. . .
B) Panela lub warsztata to wybrać proszę
 - o-beeento-sama
 - podsumowanie roku konwentowego
 - dlaczego j-rock jest do bani
 - warsztaty origami
 - napoleonki z czerwonej fasoli
C) Karnawałowy? Kolejna okazja do przebrania się~. Niech rimike poprowadzi!
*D) Może zrobimy evil cosplay? >D
E) A tak w ogóle, to kiedy spotkanie?

edit: za dużo uczę się do egzaminów . . . już nawet post na forum ma formę notatki. . ., lol

a ja będę przy tobie
możecie mi mówić, Hrabina Werdenberg :3

Villemo

• Moderator
« Odpowiedź #2 : Styczeń 04, 2010, 00:34:25 »
A) no co ty? czekam aż pan dyrektor ustali date spotkania, proponowałam ci byś szła ze mną...
B) ja tam lubie origami ale to może być oklepane...
C) jeśli tylko będzie chciała
E) z tego co wiem polska edukacja opiera się głównie na czytaniu ze zrozumieniem...
czekam na odpowiedź

亀 Kame

• Nadworny fotograf
« Odpowiedź #3 : Styczeń 04, 2010, 00:35:15 »
Ja jestem za coś a'la karnawałem :P W końcu sama rzuciłam tę konwencje na SB :P Może nie polegałaby ona na przebieraniu się za jakiejś kreacje ale np. na zrobienie ciekawej maski itp?

Kolo

• Nieskazitelny
« Odpowiedź #4 : Styczeń 04, 2010, 00:41:22 »
Ja przypuszczam, że będę chętnych uczył grać w shogi, w jakiej formule to się będzie odbywać, to zobaczymy - osobiście wolę indywidualnie, ale ostatnio dużo osób pisało na SB, że chciałoby się nauczyć, więc nad tym się jeszcze pomyśli :)

Karnawał w sumie w porządku, tylko nie jestem pewien, czy to się w tej chwili pokrywa z japońskimi festiwalami? One chyba w lecie są (chociaż w sumie nie wiem, kiedy w Japonii jest lato ^^).
Także japońskie festiwalowe atrakcje na ogół są outdoor mimo wszystko (fajnie było by kiedyś zatańczyć całą ekipą bon-odori :) tylko nie wiem, w jakiej formie, bo tego jest chyba dużo odmian, mi się podobało, jak w Green Greenie tańczyli w takich kołach, z wymianą partnerów itd - no ale to się w Formatach na bank nie zmieści, a na dworze za zimno, więc może kiedyś ^^).

Z innych rzeczy związanych z japońskimi świętami, to na pewno można by zrobić jakiś pokaz yukat na żywo (chociaż przypuszczam, że mało kto z nas takie ma :/), no i ewentualnie jakiś panel o nich (i ogółem panele związane z japońskimi świętami), tylko tu trzeba jakiejś wiedzy na ten temat.

Można by obejrzeć OAV "Chrono trigger", trwa 16 minut i jest z tego co pamiętam (wg recenzji na Tanuki dobrze pamiętam :D) właśnie o festiwalu w japońskim stylu z przymrużeniem oka :)

No i jak karnawał, to taniec, czyli DDR :D (chociaż osobiście nie będę raczej skakał, ale pewnie wielu chętnych się znajdzie)

No i taki ostatni pomysł, który mi póki co przyszedł do głowy, to może ktoś ma jakieś ciekawe filmy dokumentalne o Japonii w tym temacie? Coś takiego obejrzeć zawsze fajnie :)

Póki co ode mnie tyle pomysłów, jak coś jeszcze mi przyjdzie do głowy, to dam znać ^^

Edit: Widzę, że chyba jednak chodzi Wam o taką stricte zachodnią zabawę karnawałową - well, osobiście Halooween, Andrzejki i Mikołajki mi pasowały konwencją, ale bliżej by mi teraz było do jakiejś japońskiej konwencji, bo nasz karnawał nie jest IMO aż tak bardzo wyróżniającym się "świętem" (czy czym tam), żeby go dawać na konwencję, ale jak tam chcecie :)

A jako element karnawałowy to głównie pewnie after party będzie ;-)
Tak, idę na MC.
Nie, nie mam dziewczyny.
Tak, jestem ateistą ;p

opiumowa Henriett

• Moderator Globalny
  • jestem DŻIZASEM
« Odpowiedź #5 : Styczeń 04, 2010, 01:07:21 »
A) no co ty? czekam aż pan dyrektor ustali date spotkania, proponowałam ci byś szła ze mną...
Mnie chodzi tylko o obejrzenie sali dla dzieciaków na warsztaty, nie o spotkanie~

E) z tego co wiem polska edukacja opiera się głównie na czytaniu ze zrozumieniem...
Ironia? Sarkazm? Wybacz skarbie, ale nie dzisiaj bo mam kły. Btw, nie sądziłam że to od dyrektorowej łaski może zależeć to, kiedy będzie spotkanie -.-''. W końcu to są mangowe spotkania w ostatnią sobotę miesiąca. A co jak wyskoczy z terminem za dwa tygodnie? Znowu będzie w połowie miesiąca~. I jak ktoś we mnie rzuci tekstem zrób lepiej, to coś wystawię >D

A punkt D? Dla mnie evil cosplay to niezła zabawa. Przebieranki zwyczajne już były, można więc spróbować czegoś niekonwencjonalnego. No, ale jeżeli tylko ja będę się chciała przebierać w karton. . .

I też uważam, że takie stricte karnawałowe to niepotrzebne, mangowcy i tak cały rok robią sobie karnawał. >''D Takie imprezy to dla tych, co nie wiedzą co to cosplay >D

a ja będę przy tobie
możecie mi mówić, Hrabina Werdenberg :3

Munflod

• ByeByeCycle-Team
  • Cynamon i Gałka
« Odpowiedź #6 : Styczeń 04, 2010, 06:20:27 »
B) Panela lub warsztata to wybrać proszę
 - o-beeento-sama
 - podsumowanie roku konwentowego
 - dlaczego j-rock jest do bani
 - warsztaty origami
 - napoleonki z czerwonej fasoli
C) Karnawałowy? Kolejna okazja do przebrania się~. Niech rimike poprowadzi!
*D) Może zrobimy evil cosplay? >D

Co do panelu to ja bym chciał o bento ale to jeśli zrobisz jakieś :D, a jeśli nie to o j-rocku.
I chcesz biedną Rimike wykożystywać? Nie ładanie :P Ktoś miły i uprzejmy będzie musiał ją poprosić. ---> do dzieła Oni!

Wilczy

• You have activated my Trap Card
« Odpowiedź #7 : Styczeń 04, 2010, 09:52:01 »
Jakby co, my z Siviim na konkurs UltraStarowy jesteśmy już prawie gotowi.
Our fathers were models for God. If our fathers bailed, what does it tell you about God?

Mr. Octopus, what are you doing here? You don't even know how to rollerskate!

Villemo

• Moderator
« Odpowiedź #8 : Styczeń 04, 2010, 12:43:47 »
Tak, termin nie zależy tylko od nas.
Jeśli dyrektor wyskoczy z terminem za dwa tygodnie to go przyjmiemy, nie mamy innego wyjścia? Spotkania nie raz miały inną datę niż ostatnia sobota miesiąca. Formaty są w soboty ogólnie nieczynne, więc ktoś z pracowników musi wstać w sobotę rano i przedzierać się przez śnieg po to by pilnować bandy dziwnych ludzi. Temat uważam za skończony...

Co do konwencji idąc tropem kola można by np odpuszczając sobie konwencje karnawałową i pójść w całkowicie innym kierunku. Dla przykładu konwencja wampieryczna albo mechy, ecchi, evangelionowa, no nie wiem co tam jeszcze (to wszystko to luźne pomysły).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 13:02:12 wysłana przez Munflod »

Munflod

• ByeByeCycle-Team
  • Cynamon i Gałka
« Odpowiedź #9 : Styczeń 04, 2010, 12:49:23 »
Wybacz spam, ale...

Ja chcę konwencję Evangelionową i wszystkie dziewczątka przebierają się za Asuki, ja będę Ikarim seniorem ^^.

//Villemo:Ja tym bym wolała wampiryczną...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 12:53:31 wysłana przez Villemo »

亀 Kame

• Nadworny fotograf
« Odpowiedź #10 : Styczeń 04, 2010, 13:29:19 »
Gm wolałabym konwencje wampiryczną niż Evangelionową (no offence Munf) byłby takie fajny klimacik :P

Kolo

• Nieskazitelny
« Odpowiedź #11 : Styczeń 04, 2010, 14:04:50 »
Ankietka? :D

IMO wampiry albo mechy (skupienie się tylko na Evangelionie to chyba troszkę przesada), są to dość szerokie tematy, więc trochę atrakcji z nimi związanych można zrobić :)
Tak, idę na MC.
Nie, nie mam dziewczyny.
Tak, jestem ateistą ;p

Przybysz

• Spotkaniowiec
  • Prezenter Radia Aoi
« Odpowiedź #12 : Styczeń 04, 2010, 18:15:51 »
Opium wspomniała o evill cosplay hmm może ja tym się zajmę, tylko by mi ktoś musiał pomóc --> patrzy opimowa,
Aha opium jak chcesz robić podsumowanie roku konwentów to można jeszcze wspomnieć o wspólnych naszych wyjazdach, i pokazać parę zdjęci co się dzieje tam np. Zdjęcie siviego z magnificonu z mokoną?? ponieważ połowa ludzi chodzących na spotkania nie była na konwencie, i pokaże się im że wyjazd to multum zabawy.

Villemo

• Moderator
Odp: 23 Stycznia
« Odpowiedź #13 : Styczeń 04, 2010, 23:07:39 »
Znamy już termin spotkania. Wciąż czekamy na propozycje konwencji tak by móc zrobić ankietę i wybrać wspólnie najlepszą opcję. Zapraszam też do podawania propozycji atrakcji jakie chcielibyście zorganizować.

śliv

• Moderatorus Rex
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #14 : Styczeń 04, 2010, 23:14:18 »
Z Onim możemy zrobić panel o ASG, wszak to japoński wynalazek

Lesionator

« Odpowiedź #15 : Styczeń 05, 2010, 16:05:12 »
Ja będę. Jednakże będę martwy jako iż ponieważ 22 stycznia mam 100dniówke ;<

Shi

« Odpowiedź #16 : Styczeń 05, 2010, 17:19:57 »
No dobra fajnie... kolejna jakże piękna informacja tego dnia...? 23 mój tata ma urodziny więc nie wiem, czy uda mi się wyrwać...postaram się dogadać z rodzicami jakoś, ale zobaczymy...mam nadzieję...

iiverin

• ~fangirl~
« Odpowiedź #17 : Styczeń 05, 2010, 17:46:39 »
Mnie nie będzie - to jeden z dni zaliczanych do maratonu nauki na egzamin z białek ;< Soooł, do zobaczenia kiedyś indziej ; )

Enno

• Spotkaniowiec
  • Czekaj
« Odpowiedź #18 : Styczeń 05, 2010, 18:12:23 »
Powinnam być, chociaż nie wiem, czy akurat w ten dzień moja koleżanka nie robi 18stki. Jak przyjdę, to z jakimś żarciem.
Jesteśmy stworzeni z tego samego materiału co nasze sny.

Inu

• Żelek
« Odpowiedź #19 : Styczeń 05, 2010, 20:29:22 »
dowal do ankiety opcje karnawalowa, bo w sumie to od tego sie zaczelo

byc bede