Autor Wątek: [Festiwal] Festiwal Popkultury Japońskiej "Futaba" (13.03.2010) CKAgora, Wrocław  (Przeczytany 1995 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hakero

• ByeByeCycle-Team
[Festiwal] Festiwal Popkultury Japońskiej "Futaba" (13.03.2010) CKAgora, Wrocław

Organizatorzy Festiwalu Popkultury Japońskiej "Futaba" oraz CK Agora zapraszają na imprezę poświęconą tematyce kultury japońskiej z wyszczególnieniem popkultury, odbywającą się we Wrocławiu dnia 13.03.2010 w Centrum Kultury Agora. W planie imprezy przewidziane  są  prelekcje i konkursy tematyczne. Wszelkie dodatkowe informacje można znaleźć pod adresem: http://festiwaljaponski.pl .

Organizatorzy
http://stim.net.pl
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 02:06:00 wysłana przez Sivii »

Wilczy

• You have activated my Trap Card
Odp: 13.03.2010 - Festiwal Popkultury Japońskiej "Futaba"
« Odpowiedź #1 : Luty 28, 2010, 23:16:18 »
+1?
Our fathers were models for God. If our fathers bailed, what does it tell you about God?

Mr. Octopus, what are you doing here? You don't even know how to rollerskate!

Enno

• Spotkaniowiec
  • Czekaj
« Odpowiedź #2 : Luty 28, 2010, 23:16:33 »
Festiwal ciekawe się zapowiada... Chociaż trochę razi ta 'dyskryminacja' związana z KawaiiCafe oraz Klubem Hostów :d Nie byłam jeszcze w tej nowej Agorze (swego czasu uczęszczałam na rzeźbiarstwo do tej starej), to zobaczymy czy trafię ^^.
Będą plakaty do rozwieszenia?
Jesteśmy stworzeni z tego samego materiału co nasze sny.

Munflod

• ByeByeCycle-Team
  • Cynamon i Gałka
« Odpowiedź #3 : Luty 28, 2010, 23:17:57 »
Plakaty pojawią się na dniach :). Dyskryminacji nie ma :p

Enno

• Spotkaniowiec
  • Czekaj
« Odpowiedź #4 : Luty 28, 2010, 23:23:44 »
I tak wejdę do KawaiiCafe ;d Szkoda, że nie ma Klubu Hostów dla mężczyzn i jurnych dziewcząt, mam do tego smykałkę ._.
Jesteśmy stworzeni z tego samego materiału co nasze sny.

Vedania

• Lelouchtard~
« Odpowiedź #5 : Luty 28, 2010, 23:25:13 »
Enno wejdziesz do kawiarenki, ja już o to zadbam :3

Mefik

« Odpowiedź #6 : Marzec 01, 2010, 11:59:33 »
+1 ^.^ jeszcze zaciągne Yui i Kass xD
Emo chłopaczek z gazem nurkujacy podczas burzy w odrze ^.^

Kisiel

• My Drill is my Soul!
« Odpowiedź #7 : Marzec 01, 2010, 17:29:22 »
a ja chcę gwiazdę szeryfa zrobioną z ciastka to będę szychował (tego się nie odmienia ale co tam :P) jak mówiliśmy.
Ostatni członek załogi Słomianego Kapelusza? Kratos oczywiście :)

Banan

• Buuuuuuuuu...
« Odpowiedź #8 : Marzec 01, 2010, 17:31:29 »
o ile nie będę musiała ciężko pracować na wyjazd na Magni ,to postaram się być ;3
Potęga bananowych skórek!

amedama

« Odpowiedź #9 : Marzec 10, 2010, 21:54:47 »
będę, ciekawie się zapowiadają panele i pewnie będę chodzić z jednego na drugi :)

Futon

• BAAAAKA!
« Odpowiedź #10 : Marzec 13, 2010, 23:26:19 »
No właśnie wróciłem z Futaby i było strasznie fajnie!!! Prawdę powiedziawszy to był to mój pierwszy konwent i planuję się wybrać na następne  XD Panele były ciekawe (Kisiel dobrze wypadłeś na panelu o mandze i anime xD) ale najbardziej przypadła mi do gustu Kawiarenka Kawaii Occha i rozmowa z dziewczynami ( miałyście ładne stroje *¬* )   ^_^ A najbardziej żałuję ze nie zdążyłem na cosplay i że nie poszedłem od razu do sklepiku i nie kupiłem sobie koszulki TTGL T^T

亀 Kame

• Nadworny fotograf
« Odpowiedź #11 : Marzec 14, 2010, 00:56:43 »
Futon, Futon, Futon.... Hm chyba nie siedziałeś przy moim stoliku, a jak tak to serdecznie przepraszam, gdyż mogłam zapomnieć ^^ Osobiście się cieszę, że podobało ci się co świadczy o tym, ze nasze starania nie poszły na marne :) I dziękuję za komplement dotyczący strojów xD

Kolo

• Nieskazitelny
« Odpowiedź #12 : Marzec 14, 2010, 10:19:50 »
Hmm, a ja się tak sobie bawiłem. Chyba po prostu nie wpasowałem się w target tej imprezy, bo atrakcje to w większości rzeczy oklepane, które albo już znałem, albo wiedziałem o co biega i mnie nie interesowały, natomiast nie było dobrych warunków socjalowych i było za dużo ludzi. Może to też kwestia tego, że po prostu miałem zły humor, ale wydaje mi się, że to jednak była impreza bardziej dla ludzi niedoświadczonych w kwestiach około-japońskich.

Natomiast organizacyjnie nie mam żadnych zarzutów i wydaje mi się, że impreza bardzo dobrze wypadła w oczach tych, dla których była przeznaczona :)

Ale ogółem cieszę się, bo spotkałem sporo znajomych, których długo nie widziałem, więc fajnie :)
Tak, idę na MC.
Nie, nie mam dziewczyny.
Tak, jestem ateistą ;p

Lesionator

« Odpowiedź #13 : Marzec 14, 2010, 10:48:57 »
Jak o mnie chodzi to był jeden FAIL, a konkretnie: szatnia... >.>  Przyszedłem o 12,30 i juz miejsca nie było więc wtf?

Ale ogólnie to bardzo mi się podobało. Było baardzo ciekawie, prawda Garfild? ;>

Futon

• BAAAAKA!
« Odpowiedź #14 : Marzec 14, 2010, 11:25:00 »
Kame ja w kawiarence byłem 2 razy. Na początku siedziałem przy stoliku 5 osobowym ( i niestety nie pamiętam imienia dziewczyny z którą rozmawiałem T^T ale mam przypuszczenia że to byłaś ty bo sądząc po avku też jesteś fanką D.gray-man ^^ ) a potem siedziałem przy stoliku 3 osobowym i rozmawiałem z Vedanią ^_^ . Lesionator masz rację największym Failem była szatnia... Ale koło 15.00 już nalazłem miejsca na kurtke xD

亀 Kame

• Nadworny fotograf
« Odpowiedź #15 : Marzec 14, 2010, 11:33:12 »
Jak przy 5-osobowym to chyba było u mnie xD Ale głowy nie dam xD No tak, ja zapominałam się przedstawić u niektórych ^^"

Futon

• BAAAAKA!
« Odpowiedź #16 : Marzec 14, 2010, 11:36:32 »
No to miałem rację  :) W każdym razie siedziałem z moim kumplem i gościami ze Szczecina i Lublina, a gadaliśmy o Fairy Tail i D.gray-man xD

Lauri

« Odpowiedź #17 : Marzec 14, 2010, 11:42:25 »
Panele były ciekawe (Kisiel dobrze wypadłeś na panelu o mandze i anime xD)

A ja sie wstawie za Kislem :) Mial problem bo siedzial w pracy, nie mial jak przygotowac sie itp. Poprosil o pomoc ludzi, o ktorych wiedzial ze go nie zawioda [Przybysz od fandomu, ja od mang a Kisiuś mial mowic o animcach - inna kwestia ze prawie nie dalam mu dojsc do slowa i powiedzialam wszystko co on mogl XD i na koniec walnelam "moze ty cos dodasz?" owacje na stojaka X3 no i swoje dodala tez Karinka :D ]. Bylo wesolo, na temat itp. Panel dal rade :D nie skracany, total pelna godzina i pelna sala :)
\m/

亀 Kame

• Nadworny fotograf
« Odpowiedź #18 : Marzec 14, 2010, 11:44:15 »
No to miałem rację  :) W każdym razie siedziałem z moim kumplem i gościami ze Szczecina i Lublina, a gadaliśmy o Fairy Tail i D.gray-man xD

Aaaa to u mnie, to u mnie, to u mnie xDDD

amedama

« Odpowiedź #19 : Marzec 14, 2010, 11:44:59 »
ja bym chciała pogratulować iiverin dobrze poprowadzonego panelu o dramach, fajnie się Ciebie słucha :) no i będę musiała 'zaliczyć' Last Friends bo nie miałam okazji jej oglądnąć.

impreza wypadła dobrze, wygrałam Zettai Kareshi na DVD więc pozytywniej nie może :). Pan Hajime Watanabe nie porwał widowni, weszłam na koniec jego wykładu i miałam dość mieszane uczucia. Ok, fajnie że Japończyk stara się mówić po polsku i doceniam to, lecz błąd 'podwójnego jest' chyba nie tak trudno skorygować(zapewne wynika to z japońskiego 'wa' i 'desu'). Nie wspomnę już o tym że delikatnie przynudzał. Pani Monika Szyszka wręcz przeciwnie, można by było jej słuchać i słuchać (i to nie tylko dlatego że jest moim sansei)

Kolo ma racjię z tym targetem, tematy wpasowały się w sporą liczę osób która nie miała tak wiele z Japonią do czynienia - w innym przypadku raczej nic nowego.

co do szatni to moja duża torba załatwiła sprawę :P